Privacybeleid

Dit is de website van Next Issue:
Ons postadres is Kempische Kaai 55a Bus 1, 3500 Hasselt

Bescherming van uw privacy – verantwoordelijke verwerker

Next Issue neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens heel serieus. We dragen er zorg voor dat de gegevens die we van jou hebben, steeds op een veilige manier bewaren en zorgvuldig beheren. We verzamelen daarbij zelf enkel de gegevens die wij echt nodig hebben om ons werk te kunnen doen en onze klanten een kwalitatieve service te kunnen bieden. We doen dit alles binnen de geest en de letter van de Europese GDPR wetgeving en de bestaande Belgische privacywetgeving. De privacycommissie ziet hier streng op toe.

Next Issue bvba bewaart enkel de persoonlijke gegevens van haar klanten die we nu eenmaal écht nodig hebben voor het dagdagelijks functioneren. Deze gegevens bewaren we ook slechts gedurende de wettelijke opgelegde termijn.

Als communicatiebureau verwerken we soms ook persoonlijke informatie die onze klanten, als verwerkingsverantwoordelijke, ons bezorgen. Bijvoorbeeld om je een gepersonaliseerde boodschap of service op maat te kunnen aanbieden uit naam van onze klanten. Als gegevensverwerker bewaren we deze gegevens enkel gedurende de tijd die wij nodig tot het afronden van de opdracht. We delen deze gegevens nooit met derden als je daar geen nadrukkelijke toestemming voor hebt gegeven bij de verwerkingsverantwoordelijke die ons de opdracht gaf.

Welke gegevens verwerken we?

Het staat je uiteraard vrij om onze website te bezoeken, informatie in te winnen over onze producten en onze diensten, kennis te nemen van het laatste nieuws of van onze nieuwe diensten, zonder ons daarvoor je persoonlijke informatie te verstrekken.

Verkies je toch om ons je persoonlijke informatie mee te delen dan zullen wij deze informatie vertrouwelijk verwerken conform de wettelijke bepalingen en veilig bewaren in onze gegevensbestanden. Door het verstrekken van je persoonsgegevens aan Next Issue geeft je ons de toelating om deze persoonsinformatie te verwerken voor de doeleinden zoals beschreven op de pagina waarop je de gegevens ingeeft. Dit kan bijvoorbeeld het je toesturen van een nieuwsbrief of andere interessante informatie over nieuwe producten of diensten zijn.

Je kan op elk moment jouw toestemming herroepen door je uit te schrijven van onze nieuwsbrief of ons een email met je vraag te sturen naar info@nextissue.be

Jouw rechten

Jouw klantgegevens zijn in de eerste plaats van jou. Daarom heeft de wet voorzien dat je ze mag inkijken, verbeteren, overdragen of laten verwijderen uit een gegevensbank. Ook kun je laten weten dat bedrijven jouw gegevens niet meer mogen gebruiken voor persoonlijke communicatie (direct marketing).

Dit zijn in het kort jouw rechten:
• Recht op toegang
Je hebt het recht om te weten of een bedrijf jouw gegevens heeft, hoe het daaraan is geraakt, welke gegevens dat wel zijn en waarvoor het die gebruikt. Als een bedrijf jouw gegevens deelt met andere bedrijven dan mag je weten met wie. Dat mag bovendien alleen als jij hiervoor toestemming hebt gegeven op het moment dat je klant werd.

• Recht op verbetering of verwijdering
Je persoonlijke gegevens zijn niet gebeiteld in steen. Het kan zijn dat de informatie niet meer correct is. Of dat je niet langer wil dat bepaalde informatie bewaard wordt. Daarom mag je de informatie bekijken, aanvullen, verbeteren of helemaal laten weghalen uit het bestand.

• Recht op overdraagbaarheid
Je hebt het recht te vragen om je persoonlijke gegevens als een gestructureerd datapakket over te dragen aan andere organisaties. Dit betreft echter enkel gegevens die via geautomatiseerde weg in onze databanken zijn beland en die automatisch en digitaal overdraagbaar zijn. Dus geen papieren versies.

Hoe oefen je deze rechten uit?

Je hebt het recht tot toegang jouw persoonsgegevens die in ons bezit zijn. Het enige dat je moet doen is een e-mail te sturen naar privacy@nextissue.be of een brief naar: Next Issue, Kempische kaai 55a bus 1, 3500 Hasselt. Wij contacteren je dan, controleren dat je bent wie je beweert te zijn en bezorgen je dan alle informatie waar je recht op hebt binnen de wettelijke termijn van 30 dagen.

Indien wij er niet in slagen je een bevredigend antwoord te geven op jouw vraag of klacht, kan je je steeds richten tot de Privacycommissie, Hoogstraat 139 te 1000 Brussel.

Nog enkele nuttige websites om je privacy te beschermen:

www.privacycommission.be als je meer wilt weten over je rechten als consument.
www.robinsonlijst.be als je geen brievenbusreclame wenst te ontvangen.
www.bel-me-niet-meer.be als bedrijven je niet meer mogen bellen met aanbiedingen
https://support.google.com/ads als je meer wilt weten over advertenties op websites die zijn afgestemd op jouw profiel

Cookiepolicy

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.”

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.”

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”
Facebook en Twitter buttons:

“Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens:

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.”

Verwijdering van cookies:

“In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.”
Verwijdering van tracking cookies geplaatst door derden:

“Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden
Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.”
Meer informatie over cookies:

Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:
www.allaboutcookies.org
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising”